Terug naar blog

Overtuigd?

Vraag eenvoudig een offerte aan of ga naar ons boekingssysteem en reserveer meteen de huur van jouw bumperballen, lasershoot of archery tag!

Terug naar blog

Onze tweede online escape room!

 

Het kon niet langer uitblijven. Steeds vaker zien we bedrijven waar thuiswerk als het nieuwe normaal wordt ingesteld waardoor de nood om nog eens iets leuk met de collega’s te doen, groter en groter wordt. Daarom, in navolging van het Pegasus Project, stellen we met veel trots ons nieuw online escape spel voor: Sherlock Holmes! Lees even met ons mee.

 

Het verhaal

De setting speelt zich af in het 18e eeuwse Engeland waar Lord Henrys voor een belangrijk moment staat in zijn leven. Hij heeft beslist een stapje opzij te zetten in het bedrijf en de fakkel door te geven aan zijn kinderen. Uiteraard loopt dit niet van een leien dakje en beginnen verschillende personen zich te mengen. Met anderen woorden: ’t is boel! Jammergenoeg gebeurt het ondenkbare en wordt Lord Henrys dood aangetroffen op zijn domein. De zoektocht kan beginnen.

 

De gameplay

In tegenstelling tot het Pegasus Project draait het nieuwe online escape spel meer rond de opbouw van de personages en hun verhaallijn. Hierdoor krijgt Sherlock een bepaalde diepgang met zich mee die heel fancy en vernuftig aanvoelt. Door middel van verschillende deelopdrachten kom je als speler steeds meer te weten over het doen en laten van de karakters en hun mogelijke betrokkenheid bij het ganse gebeuren. Uiteindelijk moet je als team de dader ontmaskeren en je zo kronen tot een echte Sherlock! Tip: denk niet meteen dat het wel weer een vrouw zal zijn die hem heeft vergiftigd. Of toch?

 

Wederom zit er een ingebouwde hulpfunctie in het spel waarbij je als team kan beslissen om een tip te vragen wanneer je vast zit. Indien je gebruik maakt van deze tip, zal je slechts de helft van de punten kunnen verdienen bij dit raadsel. Lukt het jullie echt niet? Dan kan het raadsel puntenloos voor jullie worden opgelost. Op deze manier probeer je als team zo hoog mogelijk te scoren en de uiteindelijke winnaar van het spel te worden. Vanaf het moment dat de spelers inloggen, zal er een klok beginnen lopen die na 2u stopt en de spelers automatisch zal uitloggen. Is het tegen dan nog niet gelukt om de dader te ontmaskeren, is de missie van de privé detectives gefaald.

 

Op het einde van het spel zal er een outro worden afgespeeld van 4min die haarfijn aan de spelers uitlegt wat er precies is gebeurd met Lord Henrys en wat de exacte motieven waren van de mensen rondom hem. Dit zorgt ervoor dat je als team meteen antwoord krijgt op bepaalde vragen die je tijdens het spel had en het dossier zo in alle gemoedsrust kan achter je laten.

Customization!

De grootste vernieuwing aan dit spel ligt in het feit dat we het spel volledig kunnen aanpassen aan jullie wensen. Ik geef even een greep uit de mogelijkheden:

  • toevoegen van een bedrijfslogo of video
  • extra vragen in het spel verweven
  • documenten met het nieuwste bedrijfsbeleid implementeren
  • de naam van de karakters aanpassen. Jullie kans dus om de CEO in de rol van de dader te duwen!
  • 3D ruimtes van het kasteel vervangen door de 3D ruimtes van jullie kantoor

 

Zoals je kan lezen, zijn de mogelijkheden praktisch oneindig en kunnen we samen een online escape spel creëren dat echt aanvoelt als dat van jullie bedrijf. Op deze manier proberen we tegemoet te komen aan de groeiende vraag om collega’s vanop afstand op een toffe manier in contact te brengen met elkaar via een kwalitatief hoogstaand spel. Check zeker onze pagina eens en hopelijk tot snel!

close
Open chat
Extra vragen? Start een gesprek met één van onze medewerkers!